Stefan ”Kalle” Eriksson

Stefan ”Kalle” Eriksson, 56 år, Faktumförsäljare i Karlstad ”där ingen annan står”.

”Pappa kallades Kalle, han hette Karl-Erik Eriksson, och därför kallas jag för Kalle. Pappa är död nu, han dog förra året och det tog mig väldigt hårt, men jag har kontakt med mamma varje dag. Hon bor i pappas lägenhet i Kil nu. 
Det var Faktumförsäljaren Maria Enghamre som tjatade på mig att jag skulle börja sälja Faktum. Hon tjatade och tjatade och till slut började jag sälja. 

Jag är från Göteborg, uppvuxen i Biskopsgården på Hisingen, men när jag var 14 hamnade jag i fosterhem i Dalarna. Det var hemskt. Jag blev slagen av fosterpappan. Vi var fem killar som bodde där och två av oss blev slagna. Han gillade inte oss. Det var ett helvete i sex år. Jag sa till soc gång på gång att jag ville tillbaka till Göteborg men det fick jag inte. Jag tvingades städa fosterföräldrarnas terrarium, jag var livrädd och tvingades se på när de matade sina stora boaormar med kaninungar och råttor. De dränkte också kattungar och hundvalpar vid några tillfällen. En av oss fem som bodde där slog dessutom ihjäl sig när han var 16 år. Han ramlade ut från en fest i ett hus på sjunde våningen. En annan knarkade och söp ihjäl sig. Han blev bara 18 år. Morfar, mormor, farmor, och flera andra av mina anhöriga dog också under de här åren. Jag minns att jag grät väldigt mycket den här tiden. Jag hade också tidigare mist tre kompisar, när jag var nio–tio år. De var mina klasskamrater i Göteborg, och gick genom isen ute i Hjuvik. 

Jag har mist många jag tycker om och när pappa gick bort förra året var det oerhört tungt, fastän han var gammal. Jag kan fortfarande höra ljudet av hans lilaröda rollator.  
Efter den där hemska tiden i Dalarna hamnade jag i Värmland på ett behandlingshem. Men i dag bor jag i två rum och kök, och trivs jättebra. Och jag har en älskling. Vi har varit tillsammans i fem år nu, hon raggade upp mig 2017. Hon kom fram och sa att hon älskar mig och att hon alltid har älskat mig. Min älskling är raggardrottning och jag är raggarking, haha, det får du gärna skriva. Vi känner alla raggare i Karlstad. Vi gillar att dansa i Folkets park, jag är bra på att bugga och det är hon också. Det är lätt att lära sig, det är bara att snurra runt, runt, runt och sen föra armen upp över huvudet. 

Jag trivs jättebra med jobbet som Faktumförsäljare och får bra bemötande av de flesta. Ibland är det motigt, men jobba på Faktum vill jag göra hela livet. Alla är underbara där och alla är välkomna dit. 
Det jag ser fram emot nu är nästa gång jag ska sova över hos min älskling. Det gör vi en gång i månaden, övernattar hos varandra. Mitt liv är bättre i dag än när jag var ung.”