Har du ingen försäljare i ditt närområde och vill ha tidningen i brevlådan går det bra att teckna en prenumeration här nedan.
Vill ni som företag prenumerera på tidningen? Klicka här.

Här kan du köpa en digital prenumeration på Faktum.

Detta är Faktum

Faktum är Sveriges största gatutidning. Den säljs av hemlösa och andra som lever i fattigdom och socialt utanförskap på gatorna i bland annat Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Jönköping, Växjö och Karlstad.
Försäljarna investerar sina egna pengar när de köper den av oss och behåller mellanskillnaden.

Tidningen är ett samhällsmagasin med ledorden: störa, beröra, granska.

Att köpa Faktum är aktiv fattigdomsbekämpning på gatan.
Vi kommer ut tolv gånger om året mot slutet på varje månad ger också ut specialupplagor: Jubileumsmagasinet (2016), Kärleksmagasinet (2017), Valextra (2018), Faktum kids (2018), Vi är (2019) och Faktum Novell (2020). 

Gatutidningar finns över nästan hela världen. Faktum är medlem i det internationella nätverket för gatutidningar, INSP där Faktums chefredaktör Sarah Britz sitter i styrelsen.

Vill du skriva för oss?

Frilansjournalist? Vi välkomnar förslag från vassa pennor med starka berättelser. Vi stör, berör och granskar.

Faktum har fokus på grävande journalistik och samhällsfrågor.
Har du en bra berättelse, ett avslöjande eller en nyhet – hör gärna av dig. Vi vill att den enskilda människan ska stå i fokus – inte makthavaren, utredaren eller experten.
För att få en känsla för vår tonalitet – läs några nummer.
Vi är öppna för förslag som berör de flesta ämnen, bara vinkeln och idén spännande och perspektivet rätt. Kontakta redaktör Malin Clausson.

Prenumerera på Faktum